Transformarea Chinei în superputere economică a reprezentat ştirea cu cel mai mare impact din ultimii 10 ani, materialele pe această temă fiind mai citite decât cele despre războiul din Irak sau atentatele de la 11 septembrie, potrivit unei analize realizate în SUA, informează Reuters. The Global Language Monitor, care utilizează un algoritm pentru a căuta în media electronice, print şi pe Internet pentru a stabili tendinţele în utilizarea cuvintelor, a remarcat interesul pu
Transformarea Chinei în superputere economică a reprezentat ştirea cu cel mai mare impact din ultimii 10 ani, materialele pe această temă fiind mai citite decât cele despre războiul din Irak sau atentatele de la 11 septembrie, potrivit unei analize realizate în SUA, informează Reuters.
The Global Language Monitor, care utilizează un algoritm pentru a căuta în media electronice, print şi pe Internet pentru a stabili tendinţele în utilizarea cuvintelor, a remarcat interesul puternic al publicului vizavi de China, care a devenit a treia putere economică din lume.
„Dezvoltarea Chinei la un nou nivel economic a reprezentat şi continuă să reprezinte o provocare pentru actuala ordine internaţională”, a spus Paul Payack, preşedintele Global Language Monitor.
„A fost oarecum surprinzător că transformările economice din China au fost cele care au dominat toate celelalte ştiri de interes din ultimii zece ani, inclusiv pe cele referitoare la război, la criza economică şi dezastrele naturale”, a adăugat el, menţionând că lista celor mai consultate ştiri ale decadei a fost realizată pe baza numărului de citări identificate online, pe bloguri, în reţelele de socializare şi pe principalele 50.000 de site-uri aparţinând unor media print şi electronice.
Materialul despre transformarea Chinei în supraputere economică a dominat ştirile despre războiul din Irak din 2003 şi pe cele desp