Democrat-liberalii au reluat invitatia catre PNL de a li se alatura la guvernare. Singurul care a raspuns a fost Calin Popescu Tariceanu, adversarul numarul unu al lui Traian Basescu. Mircea Geoana exclude varianta unei colaborari cu PDL, iar Klaus Iohannis a iesit pe tusa.
Cu victoria in buzunar, democrat-liberalii au devenit din nou actorii principali ai negocierilor pentru formarea Guvernului. Consecventi ideii unei guvernari de drepta, pedelistii au declarat ieri la cald, prin vocea prim-vicepresedintelui Adriean Videanu, ca asteapta deschidere dinspre liberali pentru demararea discutiilor. Conducerea PDL s-a reunit aseara in sedinta BPN pentru a face o analiza a rezultatelor alegerilor si pentru a stabili urmatorii pasi pentru iesirea din criza politica. "Nu am avut nici o discutie oficiala cu PNL, dar dorim o stabilitate politica ceruta de romani. PDL are mai multe alternative in vedere, dar dorim o guvernare de dreapta, care este mai usor de realizat", a declarat presedintele PDL, Emil Boc, la finalul sedintei BPN.
Boc a lasat de inteles ca ramane in picioare si varianta alegerilor anticipate in cazul in care nu se va reusi formarea unei majoritati: "In mod firesc primele alegeri ar trebui sa aiba loc in 2012". Inaintea sedintei de partid, Emil Boc spunea ca exclude ipoteza revenirii la un Guvern cu PSD, in ciuda faptului ca dinspre Kiseleff vin semnale, pe surse, in acest sens.
Tariceanu e gata sa bata palma cu Basescu
In timp ce liderul partidului, Crin Antonescu, refuza cu obstinatie sa-si reconsidere pozitia fata de PDL, in PNL se contureaza un curent pro intrarii la guvernare alaturi de fostii frati de alianta. Cel mai vocal in acest sens este chiar fostul presedinte liberal Calin Popescu Tariceanu, potrivit caruia trebuie gasita o solutie politica pentru scoaterea Romaniei din criza, care sa nu se bazeze exclusiv p