Mulţi dintre cei care sunt preluaţi de ambulanţă nu ştiu că un fost campion naţional la box încercă să-i transporte cât mai rapid la spital.
A devenit campion naţional la categoria semigrea la doar 18 ani, la scurt timp după ce a ieşit din juniorat. Era recunoscut pentru directa de dreapta năprasnică pe care o aplica în momentele cheie ale meciului. Mulţi boxeri de renume, care au încasat în plină figură directa de dreapta a lui Nicuşor, au luat contact cu podeaua, fiind număraţi de arbitru sau declaraţi K.O.
Un bătăuş nu va fi niciodată boxer
„În general, oamenii asimilează boxul cu bătaia iar pe boxeri cu bătăuşii. Dar boxul este un sport nobil, dur ce-i drept. Nu este pentru bătăuşi. Este pentru oameni echilibraţi şi serioşi. Am practicat mai multe sporturi. Am jucat şi fotbal, şi volei. M-a ajutat înălţimea şi decenţa, dar sala de box m-a atras într-un fel aparte", ne-a spus Radan.
Pasiunea şi seriozitatea cu care a practicat acest sport s-au manifestat încă din primele momente, astfel că la puţin timp de la prrimul antrenament, instructorul a considerat că pregătirea lui este adecvată primei întâlniri oficiale.
„Am ajuns repede de la sac la ring şi de aici la primul meu meci, junior fiind, nu a fost decât un pas. Eram încă în şcoala generală, în clasa a VIII-a, când am încrucişat mănuşile cu primul meu adversar, un boxer de 17 ani, din Constanţa. L-am făcut K.O în repriza a doua", îşi deapănă amintirile Nicuşor Radan sau Rădel, cum îi mai zic prietenii.
Directa de dreapta care l-a făcut celebru l-a trimis însă în afara ringului. Lovitura care i-a trimis pe mulţi adversari la podea i-a jucat feste şi lui Nicuşor, pentru că oasele pumnului au suferit fracturi a căror vindecare l-au ţinut departe de sala de antrenament.
Şi-a dat seama că în sport cariera sa a luat sfârşit. A început să lucreze ca şo