Inspectoratului Teritorial de Muncă a început azi anchetarea accidentului de muncă produs ieri, când o conductă de gaz a explodat. Şase răniţi şi un oraş întreg rămas fără gaz este bilanţul celei mai mari avarii produse vreodată în Sibiu.
O scânteie în timpul unei intervenţii de rutină a angajaţilor EON la o staţie principală de reglare şi monitorizare a gazului a provocat o explozie, ieri în jurul prânzului, urmată de aprinderea gazelor care ţâşneau cu o presiune de 3 atmosfere.
Peste 6000 de litri de apă
Flăcări înalte de peste 20 de metri ameninţau să se extindă la casele de pe strada Nicolae Grigorescu, unde se află Staţia de Reglare şi Măsurare prin care se distribuie gazele în cartierele Sibiului. Pompierii au evacuat toţi locuitorii de pe stradă şi au avut în acelaşi timp dificila misiune de a ţine infernul sub control pentru ca angajaţii EON să oprească gazul şi astfel vâlvătaia să fie stinsă. „Am intervenit cu cinci autospeciale, nu ca să stingem incendiul ci ca să îl ţinem sub control şi să prevenim extinderea lui la casele din apropiere din cauza temperaturilor foarte înalte. În acelaşi timp nu trebuia stins, pentru că ar fi apărut pericolul unei explozii, dacă gazele se acumulau în altă parte“ a explicat maiorul Cosmin Balcu, comandantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
ITM a început ancheta
Inspectoratul Teritorial de Muncă a început azi anchetarea accidentului colectiv de muncă. „Urmează să facem audieri şi să stabilim cum s-a produs accidentul colectiv de muncă. E posibil să se aplice şi nişte amenzi” a declarat Mihai Măgdoiu, director coordonator adjunct ITM. Inspectorii de muncă au aflat de accident de la televizor, pentru că nu au fost anunţaţi nici de dispeceratul 112 şi nici de conducerea companiei EON.
„Nu este normal să aflăm de la televizor astfel de cazuri şi să nu fim anunţaţi prin 112