PD-L curteaza PNL pentru formarea unei majoritati de dreapta, dar premierul in exercitiu Emil Boc spune ca exista si alte variante pe care partidul sau le ia in calcul.
In aceeasi vreme, presedintele PNL Crin Antonescu a sustinut ca ipoteza intrarii la guvernare poate fi luata in calcul doar daca liberalii vor primi functia de prim-ministru. Insa PNL si Antonescu au mizat in alegeri pe Mircea Geoana, care a pierdut. Practic, coalitia dintre PSD, PNL si UDMR din Parlament, de aproape 70%, nu a fost confirmata la votul de duminica, Geoana primind sub 50% din voturi. Mai mult, liantul acestei coalitii, primarul Sibiului Klaus Iohannis, care ar fi urmat sa ajunga premier, s-a retras.
Primul care a lasat sa se inteleaga ca ar putea participa la guvernare dupa retragerea lui Iohannis a fost UDMR.
UDMR inclina sa intre la guvernare
Liderul UDMR Marko Bela a fost ieri dupa-amiaza la Palatul Victoria, pentru a discuta cu liderul PD-L Emil Boc.
La sediul Guvernului s-a aflat si premierul desemnat Liviu Negoita. Intalnirea a avut loc dupa sedinta Consiliului Permanent al UDMR, in care liderii formatiunii au decis sa accepte orice formula de guvernare care asigura stabilitate.
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, dupa sedinta Consiliului Permanent, ca UDMR va fi deschisa catre orice formula de guvernare care asigura stabilitate in Romania, o majoritate parlamentara transparenta privind sustinerea guvernului si un program corespunzator privind combaterea crizei.
Marko a spus ca in cadrul acestui for de conducere al Uniunii a fost intarita intentia de colaborare in continuare cat mai strans cu PNL.
Intrebat daca UDMR va intra la guvernare cu PD-L doar alaturi de PNL, Marko a raspuns ca Uniunea nu a stabilit "conditii exclusive" in acest sens.
In ciuda declaratiilor lui Crin Antonescu, in PNL lucrurile nu sunt chiar asa