S-a dedicat educării adolescenţilor. Inginer de profesie, a înfiinţat o asociaţie şi un club, iar prin intermediul acestora face tot posibilul să-i ajute pe tineri.
După 16 ani în care a lucrat ca inginer, dându-şi seama că simte nevoia de o schimbare şi forţată oarecum de situaţie, a decis că este timpul să-şi ajute semenii.
„Experienţa te învaţă pe ce drum să nu mergi dar nu-ţi garantează că drumul ales e cel mai bun" spune zâmbind Adriana Vădeanu care continuă: „Cât am lucrat ca inginer mi-am dat seama că-mi plac ştiinţele reale, dar îmi plăcea în aceeaşi măsură să-i învăţ pe alţii. Trecerea de la simplu angajat la munca într-un ONG a venit odată cu şomajul, în 1996".
A urmat cursurile Şcolii Posliceale de Asistenţi Sociali, iar în 2000 a înfiinţat Filiala Brăila a Asociaţiei Naţionale Mutuală România - Franţa „Louis Pasteur" cu personalitate juridică.
„Am construit această filială de la prima piatră de temelie, din nimic. În acele momente mi-am dat seama că mi-am găsit vocaţia, că am găsit o meserie care să-mi ofere satisfacţie. Împreună cu colaboratorii am construit o cultură organizaţională care să ne ajute să ne descoperim pe noi înşine, să ne dezvoltăm împreună şi să apreciem lucrurile dintr-o altă perspectivă", spune Adriana Vădeanu.
Domenii de activitate multiple
Primele două proiecte ale Asociaţiei au fost orientate către partea de educaţie civică a tinerilor astfel încât aceştia să înveţe să-şi apere drepturile şi să lupte pentru ele. Au urmat apoi două proiecte de tip Phare în domeniul resurselor umane şi unul foarte ambiţios „Alcoolul, tutunul şi abuzul familial: Factori de risc pentru sănătatea mintală a tinerilor".
Asociaţia este şi furnizor de servicii sociale prin Centrul Social Comunitar pentru Integrarea Tinerilor Defavorizaţi.
„Din 2004 am câştigat şi derulat patru proiecte