După mai bine de un an şi jumătate de lucrări şi 5,6 milioane de euro investiţi, astăzi, a avut loc recepţia lucrărilor. Dacă într-un an se vor constata defecte, constructorul le va repara pe cheltuiala sa.
Staţiunea Sovata le oferă turiştilor, începând de astăzi, condiţii mai bune. După mai mulţi ani de nepăsare, infrastructura, care este unul dintre secretele reuşitei în turism, a fost practic refăcută din temelii şi adusă la nivelul cerinţelor europene. Proiectul de reabilitare a drumurilor şi aleilor din Sovata a fost finanţat prin programul Phare 2005, destinat dezvoltării infrastructurii locale şi regionale. Depus la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru de către Consiliul Local Sovata, proiectul a fost aprobat în noiembrie 2006, iar lucrările au început la finele lui mai 2008.
Investiţii cu bani europeni
„Este un proiect realizat conform graficului propus în cererea de finanţare, iar rezultatele sunt vizibile. Reputaţia staţiunii se cunoaşte, fiind datorată atât proprietăţilor terapeutice ale apelor termale, cât şi aerului pur, bogat în aerosoli, a aşezării şi împrejurimilor deosebit de pitoreşti, a celor cinci lacuri saline din staţiune, cât şi a mijloacelor de agrement existente, care atrag turişti români şi străini pe tot parcursul anului", a precizat Simion Creţu, directorul ADR Centru.
Astăzi, autorităţile au recepţionat lucrarea şi au decis că parametrii tehnici sunt corespunzători asigurării unor condiţii optime de transport şi confort în circulaţia auto şi pietonală. Prin lucrările realizate s-a asigurat scurgerea apelor pluviale, facilitarea accesului spre zonele cu potenţial de dezvoltare economică şi turistică şi îmbunătăţirea transportului de bunuri şi persoane. Cu un buget total de peste 5,61 milioane euro, din care 4,71 milioane de euro fonduri nerambursabile, alocate de către Uniunea Europeană şi G