Chiar daca este interimar, Guvernul Boc a aprobat, miercuri, un proiect de lege. Acesta ratifica acordul intre Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Ungara, Romania si Republica Turcia privind proiectul Nabucco, semnat la Ankara, la 13 iulie 2009. Premierul in exercitiu Emil Boc a cerut Secretariatului General al Guvernului ca proiectul de lege sa fie transmis Parlamentului spre dezbatere in regim de urgenta.
Ca urmare a modificarii recente a Legii de organizare a Guvernului, in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, Executivul poate initia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internationale si proiectele bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat.
Emil Boc considera ca adoptarea legii privind ratificarea acordului privind proiectul Nabucco trebuie facut in regim de urgenta. "Este un proiect foarte important de care depinde securitatea energetica a Europei si a Romaniei", a declarat Emil Boc.
In proiect sunt implicate sase companii: Transgaz Medias, OMV (Austria - actionarul majoritar al Petrom), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania).
Contributia fiecareia va fi de 16,67% a afirmat premierul adaugand ca valoarea investitiei este estimata la circa 8 miliarde de euro.
La randul sau ministrul economiei, Adriean Videanu, a afirmat ca "ratificarea prin lege este prioritara pentru ca am inceput rezervari pentru capacitati in Azerbaijan, Turkmenistan". Chiar daca este interimar, Guvernul Boc a aprobat, miercuri, un proiect de lege. Acesta ratifica acordul intre Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Ungara, Romania si Republica Turcia privind proiectul Nabucco, semnat la Ankara, la 13 iulie 2009. Premierul in exercitiu Emil Boc a cerut Secretariatului General al Guvernului ca proiectul de lege sa fie transmis Pa