Oboseala permanenta poate fi o consecinta fireasca a multelor ore petrecute la serviciu, dar ea mai poate ascunde alte afectiuni care necesita tratament imediat, pentru preintampinarea complicatiilor.
Starea de oboseala poate fi simptomul anemiilor, diabetului sau bolilor de inima, informeaza webmd.com.
Tocmai de aceea este foarte important sa stii care sunt riscurile la care te expui daca nu iti iei o mica pauza si nu respecti orele de somn, cele trei mese zilnice si alimentatia corespunzatoare.
Nu dai randament, migrenele sunt uneori de nesuportat, iar nasul infundat iti da serioase batai de cap in fiecare zi. Acestea sunt doar cateva dintre simptomele rinitei alergice, o afectiune care apare pe fond de stres sau o sensibilitate sporita la insecte, polen, praf sau animale.
Vizita la medic este absolut obligatorie, vei avea un tratament strict de urmat, dar relaxarea este esentiala. Nu uita ca niciun tratament nu va fi eficient, daca nu te vei relaxa si nu vei incerca sa alungi stresul din viata ta.
Anemia este o alta afectiune insotita de oboseala permanenta, stare de iritabilitate, frisoane si stari de ameteala. Pentru ca anemia inseamna o carenta de fier, caderea masiva a parului este o consecinta a acestui lucru.
Meniul bogat in spanac, banane, legume verzi, carne si relaxarea sunt cele mai importante masuri pentru evitarea altor complicatii. Nu ezita sa faci o vizita la medic, pentru a-ti recomanda tratamentul potrivit.
Alte capcane ale oboselii permanente
Depresia si starile de anxietate sunt intotdeauna insotite de oboseala si epuizarea organismului. Mai mult, fondul afectiv este afectat, iar increderea in sine se pierde. Potrivit specialistilor americani, intre 60 si 80% dintre cazurile de oboseala cronica ascund de fapt depresii puternice.
Cele mai viz