Femeile care au supravietuit unui cancer la san ar trebui sa consume lapte de soia si tofu, aceste alimente reducand riscul unei recidive a bolii.
Autorul studiului realizat in SUA a descoperit ca pacientele care consumau lapte si produse din soia aveau un risc cu 29% mai redus de deces dupa diagnostic, in timpul tratamentului, iar cele care supravietuisera bolii aveau un risc cu 32% mai mic de recidiva, in comparatie cu cele care se ferisera de acest tip de alimente.
Studiul a fost realizat pe 5.042 de paciente cu varste cuprinse intre 20 si 75 de ani, diagniosticate in perioada 2002 - 2006, conform The Telegraph.
Persoanele care au inregistrat un risc mai mic de recidiva au consumat aproximativ 11 grame de produse din soia zilnic, conform raportului publicat in Journal of the American Medical Association.
Studiul Universitatii Vanderbilt din Nashville este insa controversat, unii spunand ca, in realitate, soia poate trece in organism ca fiind hormon sexual feminin, fapt ce poate duce la instalarea cancerului sau interfera cu medicamentele luate.
Femeile care au supravietuit unui cancer la san ar trebui sa consume lapte de soia si tofu, aceste alimente reducand riscul unei recidive a bolii.
Autorul studiului realizat in SUA a descoperit ca pacientele care consumau lapte si produse din soia aveau un risc cu 29% mai redus de deces dupa diagnostic, in timpul tratamentului, iar cele care supravietuisera bolii aveau un risc cu 32% mai mic de recidiva, in comparatie cu cele care se ferisera de acest tip de alimente.
Studiul a fost realizat pe 5.042 de paciente cu varste cuprinse intre 20 si 75 de ani, diagniosticate in perioada 2002 - 2006, conform The Telegraph.
Persoanele care au inregistrat un risc mai mic de recidiva au consumat aproximativ 11 grame de produse din soi