BitDifender, producătorul autohton de soluţii de securitate, a analizat starea ratei infecţiilor cu Conficker la un an după apariţia faimosului vierme, iar conculzia este că acesta este unul dintre cele mai controversate specimene de malware de până acum, cu un potenţial destructiv extrem de mare şi o capacitate de actualizare extrem de dinamică. De la apariţia sa, mass-media a speculat intens zvonurile cu privire la evoluţia ulterioară a viermelui, creând scenarii apocalipt
BitDifender, producătorul autohton de soluţii de securitate, a analizat starea ratei infecţiilorcu Conficker la un an după apariţia faimosului vierme, iar conculzia este că acesta este unul dintre cele mai controversate specimene de malware de până acum, cu un potenţial destructiv extrem de mare şi o capacitate de actualizare extrem de dinamică.
De la apariţia sa, mass-media a speculat intens zvonurile cu privire la evoluţia ulterioară a viermelui, creând scenarii apocaliptice şi anunţând sfârşitul Internetului la data de 1 aprilie 2009, se arată într-un comunicat BitDefender.
Viermele, cunoscut şi sub denumirea de Downadup sau Kido, şi-a făcut pentru prima oară apariţia la sfârşitului lunii octombrie 2008, prin exploatarea vulnerabilităţii descrise în buletinul de securitate MS08-067.
Rata medie a infecţiilor în primele trei trimestre este de aproximativ 8,2% în rândul sistemelor din România, Conficker având potenţialul de a provoca şi mai multe daune in viitorul apropiat. Conform statisticilor BitDefender, numărul infecţiilor din ultimul trimestru s-a menţinut la un nivel mai mult decât îngrijorător, România ajungând în prezent pe locul doi în lume în ceea ce priveşte rata de compromitere a sistemelor.
Autorii săi l-au dezvoltat cu multă atenţie şi măiestrie, reuşind să creeze un urmaş demn de predecesorii săi Welchia, Blaster, Sobig, Sasser şi Storm.
Răspân