Au pornit din Paris spre Germania şi au urmat cursul Dunării prin Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia şi România, pe o bicicletă veche de 70 de ani. Doi parizieni, colegi de facultate, visează să străbată SUA călare pe bicicletă. Încălzirea şi-o fac însă în Europa, pe drumul de la Paris la Istanbul.
Pierre-Olivier Dybman şi Baptiste Michaud, ambii de 23 de ani, şi-au terminat studiile la Paris în luna septembrie şi s-au gândit să plece într-o călătorie . Aveau la dispoziţie maximum patru luni, pentru că Baptiste trebuie să ajungă în Japonia până în februarie, pentru a începe un proiect.
Voiau să meargă pe bicicletă, deoarece Pierre-Olivier experimentase deja călătoria pe două roţi şi-i plăcuse. S-au gândit iniţial la America, pe care visează s-o traverseze dintr-o coastă într-alta, dar şi-au dat seama că nu le ajunge timpul. Au ales Europa şi cursul Dunării pentru că traseul promitea să fie lin şi interesant: patru capitale europene, peisaje şi culturi foarte diferite.
Un tandem moştenire de familie
Apoi au realizat că erau cam multe inconveniente dacă ar fi plecat fiecare cu bicicleta lui. „N-avem acelaşi ritm. Trebuia să ne aşteptăm mereu pe drum, nu puteam vorbi între noi", explică Pierre-Olivier. „Tandemul a rezolvat toate aceste probleme".
Nu şi-ar fi permis să cumpere unul nou, la 3-4.000 de euro, dar au avut noroc să găsească unul vechi în garajul lui Baptiste, „moştenire de familie".
„Dar nu era nici pe departe în stare suficient de bună pentru a pleca cu ea la drum", povesteşte Baptiste. Reparaţiile şi pregătirile pentru călătorie au durat aproximativ zece zile, timp în care bicicleta a primit un portbagaj suplimentar, montat pe roata din faţă, şi mai multe piese noi, dar şi o gentuţă specială în care să încapă toate sculele necesare pentru micile reparaţii de pe drum.
Au mers pe drumurile moderne dar aglomerate din Fr