Din cauza acestor creanţe estimate de reprezezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş, mai mulţi jucători de la cele trei cluburi argeşene au fost evaluaţi ca „mijloace fixe”.
Conform recomandării ANAF, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş a controlat cele trei cluburi din fotbalul Argeşean din Liga I şi II: FC. Argeş, FC Internaţional şi Dacia Mioveni.
Toate cele trei cluburi au fost găsite cu datorii la stat, astfel că au fost puse măsuri asiguratorii pe mai mulţi jucători. Astfel, după fiecare transfer banii respectivi vor fi luaţi de stat, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş.
FC Argeş are o creanţă de peste 1 milion de lei, FC Internaţional 1,5 milioane de lei, iar Dacia Mioveni, record, 4,6 milioane de lei! Acestea sunt sumele pe care le invocă cei de la Fianaţe, şi reiesc din estimările făcute pe seama diferenţelor dintre convenţiile civile şi contractele de muncă ale fotbaliştilor.
Mai exact, conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş susţine că cluburile de fotbal erau obligate să încheie cu jucătorii contracte de muncă şi nu convenţii civile. Asta în condiţiile în care convenţiile civile nu obligă clubul decât la plata a impozitului de 16% către stat.
Conducerea lui FC Argeş aşteaptă bani de la Becali
Fiscul vrea acum să recupereze de la cluburi diferenţele de bani punând sechestru asigurator pe anumiţi jucători, consideraţi „mijloace fixe”.
Adică banii din transferul lor la alte cluburi vor intra direct în contul Fiscului pentru acoeprirea creanţelor. La FC Argeş este vorba de jucătorii Iulian Tame, Mircea Stan, Ionuţ Cazan şi Zoran Miloşevici.
Jucătorul sârb nu mai este la FC Argeş din luna iunie, adică de aproape şapte luni! Iulian Tameş este în ultimile şase luni de contract cu clubul din Trivale, aşa că din vară va putea pleca fără a se primi vreun b