Hrebenciuc isi pune cenusa in cap. Iliescu condamna „stridentele” euforiei pesediste din noaptea de 6 decembrie. Nastase isi indeamna colegii sa nu-i ia gatul lui Geoana. Luni seara, scara interioara din lemn pe care liderii PSD urca la etajul doi, unde se tine ceea ce Adrian Nastase numeste "terapia de grup", scartaie din toate incheieturile. Daca n-ar fi acest scartait persistent, semn al unor fiinte cu greutate si greutati, ai zice ca sediul central din Kiseleff este bantuit de niste prezente spectrale. Rar se aude vreo vorba. Unul cate unul, urca spre sala de sedinte Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, Ion Iliescu, Adrian Nastase si, in cele din urma, Mircea Geoana, care parca a mai pus sub ochi un rand de cearcane. In aerul greu, inchis, plutesc franturi de cuvinte..."sondaje"..."diaspora"..."furati". Desi nimeni nu-i pronunta numele, infrangerea este in ochii tuturor, cu o mica exceptie, scrie Gandul.
Riscul contestarii alegerilor: "tsunami economic". Contestarea la Curtea Constitutionala a rezultatului alegerilor de catre PSD va prelungi iesirea Romaniei din criza. Incertitudinea politica actuala, declansata de gestul PSD si alimentata in plus de spaima ca Basescu nu va fi in stare sa inchege rapid un guvern stabil, ii face pe specialisti sa se gandeasca la un "tsunami economic". Consecintele eventualei repetari a alegerilor vizeaza scumpirea imprumuturilor contractate pentru plata pensiilor si a salarii, devalorizarea leului si periclitarea acordului cu FMI. Analistii americani de la Stratfor vorbesc chiar de riscul unor revolte de strada, scrie Romania libera.
Social-democratii pretind ca au "camioane de probe" despre fraudele electorale. PSD a depus ieri la Curtea Constitutionala cererea de anulare a turului II al alegerilor prezidentiale si de repetare a scrutinului. In paralel, PSD contesta rezultatele si la Biroul Electoral Central. Pe langa