Rădăuţeanul este multiplu campion naţional la tineret şi la seniori. În anul 1999 s-a întors acasă, unde se străduie să urce CSM-ul în top. Aventura pe gheaţă a unuia dintre cei mai importanţi hocheişti din Suceava a început în anii ’60. Copil fiind, Constantin Curelar a fost chemat la clubul de judo din Rădăuţi.
În iarnă, a pus patinele în picioare şi i-a plăcut atât de mult încât s-a lăsat de lupte şi s-a înscris în echipa de hochei începători ai Şcolii Generale Numărul 2. Apoi, a promovat în liga de juniori.
Îşi aminteşte că în acei ani se disputa un campionat regional foarte puternic, între formaţii din Vatra Dornei, Suceava şi Rădăuţi. „Echipa din Rădăuţi a câştigat mereu competiţia, lucru de care mă mândresc şi acum“, îşi aminteşte sportivul.
Campion naţional într-o echipă de opt jucători
De altfel, datorită talentului şi devotamentului, în 1970 a fost selecţionat printre cei opt jucători din Rădăuţi transferaţi la Galaţi, unde existau condiţii pentru a face performanţă. Principala carenţă a clubului la care activase până atunci era lipsa unui patinoar artificial care să poată pregăti jucătorii pe toată durata anului.
Cu Dunărea Galaţi, Curelar a reuşit să câştige în scurt timp titlul de campion naţional la juniori. „Trebuie menţionat că am reuşit această performanţă cu o echipă formată din doar opt jucători, în condiţiile în care în hochei formula standard este de 22 de componenţi, pentru că efortul fizic impune schimbări foarte dese“, explică Curelar.
Tot în 1970 a promovat în Divizia A cu Dunărea Galaţi. După alţi doi ani, echipa s-a desfiinţat pentru că toţi jucătorii s-au transferat la cluburi puternice din ţară. „Eu am ajuns la Steaua, cu care am câştigat de patru ori titlul de campion naţional şi patru cupe ale României. În 1976, am decis să mă întorc în oraşul meu natal“, povesteşte Cu