Piaţa caselor construite din materiale neconvenţionale pare să prindă contur în contextul actual al pieţei, în primul rând datorită preţului care ajunge în unele cazuri la jumătatea celui cerut pentru o construcţie din zidărie, dar şi datorită rapidităţii de dezvoltare şi a confortului termic sporit. În ultimii ani constructorii români de case au preluat o serie de modele occidentale, dar nu au avut mare succes cu ele, deoarece cumpărătorii locali erau concentraţi pe lo
Piaţa caselor construite din materiale neconvenţionale pare să prindă contur în contextul actual al pieţei, în primul rând datorită preţului care ajunge în unele cazuri la jumătatea celui cerut pentru o construcţie din zidărie, dar şi datorită rapidităţii de dezvoltare şi a confortului termic sporit.
În ultimii ani constructorii români de case au preluat o serie de modele occidentale, dar nu au avut mare succes cu ele, deoarece cumpărătorii locali erau concentraţi pe locuinţele tradiţionale, din beton sau cărămidă. Acum, noile sisteme încep să fie tot mai intens promovate ca o alternativă la metodele tradiţionale de construcţii şi pot oferi produse de calitate accesibile românilor cu venituri mici şi medii.
Astfel, au apărut casele prefabricate, din lemn şi plăci din fibre orientate de tip OSB. Avem şi locuinţe tip sandwich, cu structură din lemn, învelite cu lambriu sau OSB şi izolate pe interior cu vată de sticlă. Modelul canadian, cel cu pereţi din gips carton a început să fie adoptat şi la noi, la fel casele din calupuri de polistiren expandat, în care se toarnă beton ca într-un cofraj.
Casă construită cu patru oameni
Importat din America, sistemul de construcţie Amvic este un sistem de cofraje termoizolante care are ca scop formarea pereţilor din beton, de tip monolit. Aceste cofraje sunt alcătuite din două panouri de polistiren expandat, unite cu bride de p