» In anul 2000, in Romania patrundea un sistem de cursuri de dezvoltare personala ce promiteau o solutie pentru orice tip de problema. Decat sa dea banii la psiholog, oamenii erau incurajati sa investeasca 7.000 de lei noi in cele patru niveluri de instruire.
» Pana acum, terapia de grup a fost urmata de circa 4.000 de persoane, inclusiv vedete de televiziune. Experientele au fost diverse: pentru unii a insemnat o "treaba excelenta", pentru altii insa, probleme ce au culminat cu "ruinarea familiei".
Cursurile Landmark au fost aduse in Romania de catre Connie Larkin, in calitate de presedinte al Fundatiei pentru Autocunoastere si Dezvoltare Personala (FADP). Larkin a plecat din tara in anii ’70, casatorindu-se cu un cetatean israelian care i-a si facilitat emigrarea in Tara Sfanta. Dar cum descria Connie Larkin, pe site-ul FADP, aceasta educatie de import? "E un veritabil exercitiu de geniu prin care, dupa doar trei zile si jumatate, ajungi sa traiesti acele experiente pe care le-ai cautat dintotdeauna." La prima vedere, definitia intriga fie si pentru faptul ca e dificil de conceput ca in doar cateva zile iti poti imbunatati radical calitatea vietii. Dupa ce initial si-a stabilit un loc in agenda pentru o intalnire cu reporterul R.l., dupa alte 24 de ore Connie Larkin s-a razgandit. Desi intr-un interviu acordat unei reviste mondene aceasta sustinea ca doreste implementarea sistemului Landmark la nivel national, cursurile si-au intrerupt subit activitatea in septembrie anul acesta, dupa ce aproximativ 4.000 de romani le-au frecventat.
Dar in ce constau efectiv asemenea cursuri? Ele promit "o noua viziune asupra existentei si asupra destinului", in masura sa-i faca pe oameni mai impacati cu sine, mai practici si mai "de succes". Potrivit informatiilor culese de Romania libera, in prima etapa participantul intra la nivelul de baza