George Soros a propus celor mai bogate state ale lumii să folosească 100 de miliarde de dolari din rezervele valutare primite de la Fondul Monetar Internaţional pentru a reduce emisiile de carbon în statele sărace. Sursa: Reuters
“Guvernele statelor dezvoltate lucrează sub premisa greşită că finanţarea trebuie să vină de la bugetele naţionale, dar nu este cazul. Ele au deja banii, aceştia aflându-se în conturile lor de rezerve de la FMI”, a declarat George Soros, în cadrul summitului de la Copenhaga.
Miliardarul a spus că banii ar trebui împrumutaţi antreprenorilor din industria forestieră sau agricultură, pe o perioadă de 25 de ani. Aceste sectoare au un potenţial important în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de carbon, a comentat Soros.
Potrivit unui investitor privat prezent la lucrări, mediul de afaceri aşteaptă un semnal pozitiv pentru a susţine energia verde.
Uniunea Europeană taxează emisiile de carbon. Potrivit Europol, în ultimele 18 luni, tranzacţiile frauduloase cu certificate de emisii de carbon UE au generat pierderi fiscale în valoare totală de 5 miliarde euro pentru mai multe state membre.
CITIŢI ŞI:
Start ratat pentru summitul de la Copenhaga
Ce se întâmplă dacă negocierile de la Copenhaga eşuează