Marcel Opriş, şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a ieşit de la audierile din Comisia de Apărare a Senatului, unde parlamentarii i-au cerut să explice dacă instituţia pe care o conduce a fost sau nu implicată în fraudarea alegerilor, aşa cum acuză PSD şi PNL. Sursa: Mediafax
1 /. Deranjat de întrebările insistente ale presei, Opriş a răspuns laconic că la audieri a adus dovezi că "STS nu a fost folosit în alegeri". Audierea şefului STS de către Comisia de Apărare a avut loc la soclicitarea senatorilor liberali şi social-democraţi. Membrii Comisiei au vrut să verifice posibila implicare a Serviciului în desfăşurarea numărătorii paralele a voturilor de către PD-L în noaptea de duminică spre luni.
Liberalii acuzau ieri că democrat-liberalii au folosit reţeauna STS pentru a număra voturile. Mai mult, STS prin intermediul reţelei de telefonie ar fi transmis sms-uri duminică, în ziua votului, prin care Traian Băsescu era dat câştigător. "Am adus dovezi că STS nu a fost folosit în alegeri. Niciun angajat nu a trimis, nu a iniţiat asemenea sms-uri", a spus Opriş, la ieşirea de la audieri.
"Domnul Opriş ne-a spus că telefoanele din secţiile judeţene erau securizate, în sensul că numai ele puteau trimite, dar nu orice alt telefon putea să disute cu ele. Din verificările făcute pe câteva telefoane unde nu au fost şterse mesajele, s-a ajuns la concluzia că aceste mesaje au fost trimise de pe cartele preplătite. Directorul STS a promis că va efectua cercetări în legătură cu traficul de pe aceste telefoane. STS nu a avut implicare în organizarea secţiilor de votare din străinătate, ne-a spus dumnealui", a precizat Teodor Meleşcanu, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, precizând că sistemul STS are vulnerabilităţi, care trebuie rezolvate.
"Prima oară, la ora 8, Traian Băsescu a anunţat că a câştigat alegeri