Pasiunea pentru artă o are de mic copil, iar acum vrea să-şi creeze o carieră din artă. Pentru David Roman pictura a devenit o pasiune de care acum nu se mai poate despărţi şi vrea să o transforme din ideal în meserie.
Adolescentul ne-a mărturisit că a început, ca orice copil, cu nişte desene, dar totuşi, reprezentările sale grafice aveau ceva deosebit faţă de ale celorlalţi copii şi nu erau doar nişte simple mâzgăleli.
„Toată lumea îmi spunea că desenez frumos şi ar fi cazul să urmez acest drum. Visul meu pe atunci era arhitectura şi nu mă gândeam la o carieră în artele plastice", s-a destăinuit David. Totuşi, în clasa a VI-a, s-a hotărât să participe la un concurs de desene organizat de un hypermarket braşovean, la care au participat peste 9.000 de elevi, şi a reuşit să obţină locul II.
„Acest lucru m-a motivat foarte mult, astfel că am decis să mă înscriu la cursurile Şcolii Populare de Arte. Aici, l-am întâlnit pe domnul profesor Andrei Dimeny, care mi-a fost ca un mentor şi prin felul său de a-mi preda, m-a încurajat şi m-a determinat să urmez acest drum, chiar dacă acum sunt elev la Colegiul Naţional Andrei Şaguna", a spus tânărul artist.
Libertatea de exprimare, esenţială
Artistul ne-a mărturisit că lucrul care a contat cel mai mult în dezvoltarea acestei pasiuni a fost faptul că profesorul său l-a lăsat să se exprime liber în crearea operelor de artă şi nu l-a cenzurat în niciun fel.
„Domnul profesor a reuşit să-mi trezească o curiozitate foarte mare pentru artă. Niciodată nu m-am simţit obligat să desenez, când mergeam la cursuri. Cred că libertatea de exprimare este esenţială în artă. Nu se compară o operă pe care o faci din voinţă proprie, cu una care ţi se impune cum să o faci, fiindcă aşa ţi se îngrădeşte talentul. Astfel, chiar dacă am ales să merg la «Şaguna», după ce am absolvit cursurile Şcolii Populare de Arte, m-a