Imperiul lui Vintu se clatina. Codinianul, Business Standard si agentia NewsIn cauta cumparator. Analistii spun ca piata media ar fi trebuit curatata mai demult, alegerile au amanat insa un proces ineviabil. Dupa 18 ani de la prima aparitie, ziarul ”Cotidianul” se afla in cel mai greu moment din existenta sa: este amenintat cu inchiderea, daca in trei saptamani nu va gasi un investitor. Informatia, dedusa initial din declaratiile patronului Sorin Ovidiu Vintu - care a anuntat, ieri, ca renunta la subventionarea publicatiilor scrise, a fost confirmata oficial intr-un anunt intern asumat de conducerea Grupului. Contactat de EvZ, Cornel Nistorescu, directorul editorial al ziarului ”Cotidianul”, a avut, intr-o prima faza, o reactie de surprindere: ”Va jur ca pe mine nu m-a anuntat nimeni. Am aflat de decizie din comunicarea interna pe care am primit-o de la dumneavoastra. Nu am avut nici o discutie cu patronul despre acest subiect”.
Ce s-a intamplat in cele zece zile in care Geoana a pierdut Presedintia. In seara zilei de 26 noiembrie, Mircea Geoana era presedinte al Romaniei. O spuneau atat analizele proprii, de la PSD, cat si cele aflate la dispozitia contracandidatului. Increderea ridicata a social-democratilor si liberalilor se baza pe sondaje proprii, care aratau ca Mircea Geoana se afla la o distanta de peste cinci procente fata de Traian Basescu, o diferenta practic imposibil de recuperat in numai zece zile, scrie Gandul.
Procesul fraudarii alegerilor se va judeca "in orb". Procedura curtii constitutionale privind invalidarea unui tur de scrutin nu este clar stabilita de lege, asa cum nici rapiditatea cu care un astfel de caz trebuie rezolvat nu este specificata in lege. Unii specialisti spun ca cei noua judecatori trebuie sa dea un verdict rapid, bazandu-se pe jurisprudenta Curtii. Kozsokar Gabor, fost judecator al Curtii, spune ca "nu exista u