Arome rafinate, reţete sofisticate, eleganţă, fast şi gânduri bune... În seara de 1 Decembrie, juriul format din renumiţi oameni ai gastronomiei a decis cine este Bucătarul de Aur al Bucureştiului. Şase bucătari de aur: David Contant (Crowne Plaza), Kovacs Attila Gellert (Festival 39), Nicolae Lică (J.W. Marriott), Marilena Pârvu, Henrik Sebok (Howard Johnson), Ionuţ Toma (Hotel Intercontinental) s-au întâlnit la finala concursului de gastronomie românească modernă: Bucătarul de Aur al Bucureştiului. Dar cum regulile jocului trebuie respectate, doar unul a fost alesul: David Contant, executive-chef. Un premiu special a fost oferit somelierului Cătălin Petru Ion, de la Grand Hotel Continental, pentru modul în care a ales băuturile asociate preparatelor servite.
DELICATESE ROMÂNEŞTI
În atmosfera plină de eleganţă şi rafinament a restaurantului Ramada Bucharest Parc, ambasadori, preşedinţi de fundaţii, bucătari renumiţi, manageri de hotel, împreună cu familiile lor, au avut privilegiul de a savura delicatese româneşti preparate de cei mai pricepuţi bucătari de la restaurantele din Bucureşti. Valoarea unui meniu pentru două persoane a fost de 100 euro, iar fondurile strânse au fost donate Spitalului de Copii "Marie S. Curie", pentru susţinerea lucrărilor la Secţia de Chirurgie Cardiovasculară.
Gazda evenimentului a fost cheful Antonio Passarelli, iar atmosfera a fost întreţinută de formaţia Circa 7. "Ideea acestui eveniment este aceea de a redefini tradiţia gastronomică românească. De opt ani de când sunt în România încerc să spun tuturor chefilor că au o bucătărie minunată, dar aceasta trebuie regândită", a spus Antonio Passarelli. Prin talent şi creativitate, bucătarii au dovedit acest lucru din plin.
Invitaţii au fost pe deplin încântaţi şi de aranjamentele de la masă (fiecare din cele şase mese a fost gândită şi ornată de