Florin Mârza, sau Skypici cum este cunoscut în lumea practicanţilor de parkour (sport extrem despre care aţi putut citi recent în Adevărul de Seară) se poate mândri cu onoarea rarisimă, mai ales pentru o persoană de vârsta sa, de a i se fi ridicat o statuie în centrul oraşului
GALERIE FOTO AICI- FOTO COSTI CHIRILĂ
Florin este traceur de mai bine de cinci ani. A început de jos, cu elemente uşoare, a citit toate materialele cu şi despre parkour, pe Internet, iar acum a ajuns unul dintre cei mai respectaţi traceuri (practicaţi de parkour) din România.
Ca recunoaştere supremă a performanţelor la care a ajuns, o companie multinaţională cu nume sonor, care promovează practicanţii sporturilor extreme din România, i-a ridicat o statuie în faţa Hotelului Dunărea. Pe soclul acesteia scrie simplu: „Lui Florin Mârza. Pentru că a îndrăznit să practice parkour prin oraş. Ştim cât este e greu să sari peste obstacole".
Parkour-ul l-a găsit pe el
În urmă cu cinci ani, a început să se intereseze despre parkour. A fost dragoste la prima vedere.
„De mic, îmi plăcea să mă caţăr şi m-am regăsit cu adevărat în parkour. La început, nu ştiam exact ce este parkour-ul, făceam doar pentru că îmi plăcea să sar, dar mi-am dat seama de foarte multe lucruri pe parcurs", a spus el.
De când s-a apucat de aceast sport, „Skypici" a întâlnit foarte mulţi oameni care pur şi simplu nu înţelegeau de ce a ales acest mod de a se exprima.
„Unii ne felicită pentru că facem sport, facem ceva pe cont propriu. Ăsta nu e un sport cu antrenori, trebuie sa inveti totul singur", spune el.
Probleme cu poliţiştii comunitari
Deşi majoritatea gălăţenilor nu sunt deranjaţi de cei ce sar de pe diferite obstacole, traceurii au surprize din partea Poliţiei Comunitare.
„Eram în parcul de la <