De la începutul lunii aprilie 2006, când înregistrarea domeniilor„.eu” a devenit liberă pentru toţi cetăţenii şi organizaţiile cu sediul în UE şi până la sfârşitul lunii septembrie, în ţara noastră, s-au înregistrat peste 20.000 de domenii „.eu”, conform Comisiei Europene. De asemenea, de azi domeniul de Internet „.eu” a devenit disponibil pentru înregistrarea de site-uri web care utilizează caractere din toate cele 23 de limbi oficiale al
De la începutul lunii aprilie 2006, când înregistrarea domeniilor„.eu” a devenit liberă pentru toţi cetăţenii şi organizaţiile cu sediul în UE şi până la sfârşitul lunii septembrie, în ţara noastră, s-au înregistrat peste 20.000 de domenii „.eu”, conform Comisiei Europene. De asemenea, de azi domeniul de Internet „.eu” a devenit disponibil pentru înregistrarea de site-uri web care utilizează caractere din toate cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.
Germania continuă să fie lider, cu peste 900.000 de domenii înregistrate, urmată de Olanda (417.892), Marea Britanie (309.766) Franţa (267.678) şi Italia (164.049). În ceea ce priveşte România, din anul 2007 şi până la sfârşitul lunii septembrie, numărul domeniilor „.eu” au crescut cu 41%, la 20.003 site-uri.
Domeniul de internet „.eu”, accesibil în toate limbile UE
De astăzi, cetăţenii, companiile şi organizaţiile europene pot înregistra nume de site uri web în domeniul „.eu” utilizând caractere din toate cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că cei care înregistrează site-uri pot folosi, de exemplu, nume cu caractere greceşti sau chirilice precum www.διαδίκτυο.eu sau www.роуминг.eu.
„Numele de domeniu internaţionalizate din cadrul domeniului european de prim-nivel «.eu» reprezintă un mare pas înainte către un Internet cu adevărat mondial şi totodată local. Mulţi utilizatori ai internetului vor proveni din ţări în ca