Campania de vaccinare anti-HPV ( Human Papilloma Virus ), demarată pe 25 noiembrie şi la Constanţa, este sortită din nou eşecului, după ce şi anul trecut numărul fetiţelor vaccinate a fost extrem de mic.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană, doar 144 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a s-au vaccinat, din cele aproximativ şase mii, care sunt înscrise la cursuri.
Deşi Ministerul Sănătăţii a realizat un sondaj pentru a afla părerea românilor, după eşecul primei etape a vaccinării din 2008, iar acesta a arătat că 52% dintre cei intervievaţi sunt de acord cu vaccinul, acum s-a constatat că realitatea este alta. Părinţii nu au acceptat să le fie imunizate fetiţele cu un vaccin despre care deşi s-a vorbit mult, totuşi nu sunt convinşi că este sigur.
Directorul DSPJ Constanţa, Constantin Dina declara, cu o zi înainte de demararea campaniei de vaccinare, că instituţiei i-au fost aduse 7.300 doze. Iniţial, fiecare medic a primit vaccinuri doar pentru jumătate dintre elevele înscrise în clasele a VI-a şi a VII-a. După epuizarea acestora, puteau să solicite DSPJ o suplimentare a cantităţii, însă nu a fost cazul.
Totuşi, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au afirmat în nenumărate rânduri că, în România, cancerul de col uterin este o prioritate de sănătate publică iar campania de imunizare anti-HPV este o strategie de prevenţie recomandată de organisme internaţionale medicale cu reputaţie în întreaga comunitate medicală. În plus, aceştia asigură că vaccinul anti-HPV este foarte util, eficient şi sigur. Campania de vaccinare anti-HPV ( Human Papilloma Virus ), demarată pe 25 noiembrie şi la Constanţa, este sortită din nou eşecului, după ce şi anul trecut numărul fetiţelor vaccinate a fost extrem de mic.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană, doar 144 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a s