» Unul dintre cei mai buni sahisti juniori din tara este constantean.
» George Malureanu este elev in clasa a VIII-a la scoala "Gh. Titeica".
» Adolescentul este candidat de maestru si isi doreste sa devina mare maestru international.
George a descoperit primii pasi pe tabla de sah la numai 6 ani, atunci cand, in casa bunicilor, a gasit, intamplator, in pod, sahul la care a jucat bunicul sau in tinerete. "Bunicul era pasionat de sah. Am luat tabla de sah acasa si tata mi-a explicat cum se joaca", povesteste George. Copilul a descoperit, astfel, bucuria de a juca sah, placere care va deveni, in scurt timp, o pasiune.
Studiul, minimum trei ore pe zi
George spune ca un sahist foarte bun trebuie sa dea dovada de mai multe calitati. Unele native, altele care se formeaza pe parcurs. "In afara de talent, trebuie disciplina, poate si ambitie, iar pentru o minte agera trebuie sa muncesti mult", explica sahistul. O partida de sah poate dura si 5-6 ore, in functie de turneu, astfel ca ar mai fi nevoie de multa rabdare. Un motiv in plus pentru adolescent de a face si judo, in timpul sau liber, pentru a se mai relaxa. Se dedica studiului sahului minimum trei ore pe zi, iar in weekend nu se dezlipeste de masa de sah cate patru-cinci ore. George deschide calculatorul pentru a intra pe partide de sah, mai joaca pe internet cu diferiti sahisti. Nu mai este interesat de jocurile pe calculator.
Se documenteaza din carti de specialitate si urmareste cu sufletul la gura comentariul marilor partide. sahistul sau preferat este norvegianul Magnus Carlsen, cel care, la numai 19 ani, este considerat cel mai talentat sahist al noii generatii. In rest, lui George ii place sa se uite la televizor, din cand in cand, sau sa iasa cu baietii afara, la o vorba, un fotbal, sau la o partida de tenis. Nu ocoleste nici lectura, scriitorul sau preferat f