La 48 de ani, artistul are în palmares 500 de melodii compuse, pe care le interpretează la acordeon, tobe, chitară, pian, flaut şi orgă.
Tony, cum îl alintă prietenii şi cunoscuţii, ne-a mărturisit că şi-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de la vârsta de 5 ani, când tatăl său i-a cumpărat primul instrument muzical: „Când am primit cadoul de la tata, am fost foarte fericit. Nici măcar nu era ziua mea, dar primisem ceva ce alţii de aceeaşi vârstă poate doar visau. Timp de două săptămâni, am încercat să descopăr singur misterul notelor pe care le putea scoate acordeonul, iar după aceea, timp de trei ani, am studiat cu doi profesori. După al treilea an de studiu, unul dintre profesori i-a spus tatălui meu că nu mai are ce să mă înveţe şi din momentul acela am început să fiu autodidact”, povesteşte artistul.
Nouă ore de studiu pe zi timp de şapte ani
După ce descoperise misterul care l-a determinat să studieze acordeonul, la vârsta de numai 8 ani primul instrument i se părea banal, aşa că s-a apucat să bată la tobe. „M-a atras compoziţia şi, în căutare de ceva nou fiind, am ales să cânt la tobe, pe care le-am lăsat doi ani mai târziu pentru cursurile de chitară şi pian. Începând din acel moment m-a cuprins o sete de cunoaştere muzicală pe care cu greu pot să o explic. La vârsta de 11 ani am început să studiez câte nouă ore pe zi şi am continuat aşa, fără oprire, până la vârsta de 18 ani, fără să mă simt obosit. În paralel cu studiul cântam, de la 10 ani, la nunţi cu diferite trupe, bineînţeles la tobe, la chitară sau la acordeon. M-am oprit să cânt la astfel de evenimente abia când am împlinit 41 de ani, iar priorităţile mele s-au schimbat puţin”, spune entuziasmat Tony.
Şcolit la Chicago
După ce a studiat nouă ani pe băncile şcolilor târgoviştene, Tony şi-a dorit să devină inginer de sunet şi, cu sprijinul tatălui