» Infrastructura din statiunea mureseana a fost reabilitata, iar aspectul Sovatei incepe sa rivalizeze cu statiunile din Occident.
» Hotelierii locali ii asteapta pe turistii care vor sa isi petreaca Sarbatorile in "Perla Carpatilor Orientali".
Infrastructura statiunii balneoclimaterice Sovata din judetul Mures a fost, in sfarsit, reabilitata. Dupa aproape doi ani de santier, atat reteaua de drumuri, cat si cea de alei din jurul principalelor obiective turistice, dar si cea din centrul statiunii au fost modernizate in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene. Valoarea lucrarilor de reabilitare este calculata la peste 5,6 milioane euro, din care 4,71 milioane euro fonduri nerambursabile alocate de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei. "Este un proiect care s-a realizat conform graficului de timp propus in cererea de finantare, iar rezultatele sunt vizibile", a declarat Simion Cretu, director general al ADR VII Centru.
Proiectul de reabilitare a infrastructurii din Sovata a fost avansat in conditiile in care caile de acces din statiune erau intr-un grad avansat de degradare, iar accesul turistilor in zona era din ce in ce mai greu. "Au fost reconstruite un numar de 15 strazi, pe o lungime de 11.382 de metri, au fost modernizate sase alei pietonale pe o lungime de 3.127 de metri si inca trei poduri au fost reabilitate", a declarat primarul Sovatei, Peter Ferenc.
Sovata este situata in Depresiunea Praid-Sovata, la poalele dinspre sud-vest ale Muntilor Gurghiu, la o altitudine de 475-530 de metri, si a fost mentionata pentru prima data ca loc tamaduitor intr-un document din 1597. Din 1850 a devenit statiune balneara. Statiunea este deschisa permanent turistilor, care vara se pot bucura de calitatile terapeutice ale lacurilor sarate, iar iarna pot schia pe partia amenajata putin mai sus de Stana de Vale.
AT