Are Cheia Facultăţii de Mecanică şi două burse de merit în valoare de 900 de lei pe lună precum şi un loc de muncă asigurat. Elena Berechet este o tânără foarte ambiţioasă care încearcă prin tot ce face să arate că este cea mai bună. Aşa s-a întâmplat şi când a ajuns la Facultatea de Mecanică, unde, cu toate că majoritatea studenţilor sunt bărbaţi, tulceanca a arătat că o femeie poate deveni un inginer mai bun decât colegii săi.
Tânăra s-a făcut remarcată încă din liceu, după ce şi-a descoperit înclinaţia către domeniul tehnic.
„Am absolvit Colegiul Tehnic Henri Coandă din Tulcea. Eu am vrut să dau la Economic, dar s-au făcut repartizări pe calculator. La început nu mi-a plăcut, m-au speriat materiile. Nu înţelegeam nimic. Dar după patru ani, a început să îmi placă şi să mă descurc. În clasa a XII-a am avut cea mai mare medie din clasă"povesteşte Elena Berechet.
După terminarea liceului , tulceanca s-a orientat tot către un domeniu tehnic, chiar dacă ar fi putut studia şi în alte domenii.
„Cochetam cu ideea de a fi inginer mecanic, însă mi-ar fi plăcut mult şi protecţia mediului în industrie, dar, după examenul de absolvire a liceului, am urmat tot o specializare tehnică. A fost practic o continuare a studiilor din liceu, ceea ce a reprezentat şi principalul meu atuu", afirmă tânăra.
După practică, a vrut să renunţe
Chiar dacă la cursuri reuşea mereu să obţină notele cele mai mari, după prima practică, Elena a vrut să renunţe la studii.
„În primul an de practică, în ArcelorMital, am văzut toate operaţiunile pe care le învăţam la liceu. Atunci a fost punctul culminant, când am crezut că o să abandonez cursurile, convinsă că nu-mi place deloc ceea ce urma să fac. În anul doi, m-am înscris la modulul pedagogic în speranţa că aşa măcar voi ajunge să predau, nu să muncesc în hale, în condiţii foarte grele", dezvăluie Elena Ber