Puterea de cumpărare a acestora este mai mare decât a celorlalţi de pe "Bătrânul continent"
Taxa unică de doar 16% şi costul traiului mai mic decât în alte ţări au făcut posibilă această clasare
România se plasează pe primul loc la nivel european şi pe locul şase la nivel mondial în rândul a 56 de ţări în ceea ce priveşte puterea de cumpărare a managerilor, dar şi a diferenţei între salariile top managementului şi ale funcţiilor administrative, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă Hay Group, citat de Mediafax. În 2008, România s-a plasat pe locul opt la nivel mondial în ceea ce priveşte puterea de cumpărare a managerilor. "Pentru cel de-al doilea an consecutiv, România se afla în primele zece ţări din lume şi pe locul 1 în Europa în ceea ce priveşte puterea de cumpărare a managerilor, dar şi a diferenţei între salariile top managementului şi a funcţiilor administrative. Această poziţionare nu ne-a surprins şi se explică prin taxa unică de 16%, mult mai mică decât în ţările din Europa de Vest, dar şi de costul vieţii mai scăzut din România comparativ cu al ţărilor din Europa Centrală", a declarat, ieri, într-un comunicat, Alina Popescu, reward manager în cadrul Hay Group România.
Salariile managerilor, de 10 ori mai mari decât ale angajaţilor normali
Autorii studiului au arătat că începând de anul trecut există o tendinţă de promovare a managerilor români, pachetele de salarii şi beneficii oferite fiind cu o medie de 30% mai mici decât bugetul alocat pentru expatriaţi.
"Deşi s-au făcut eforturi constante în ultimii trei ani de creştere a salariilor muncitorilor şi funcţiilor administrative în România, salariile top managementului sunt de zece ori mai mari decât ale acestora. (...) În ceea ce priveşte puterea de cumpărare a managerilor, România este singura ţară din Europa Centrală şi de Est care apare î