Uşile saloanelor de coafat din Deva sunt deschise mai des decât cu câteva luni în urmă. Apropierea sărbătorilor de iarnă înmulţeşte numărul hunedorencelor care apelează la stilişti, pentru un nou look. Programări s-au făcut încă din noiembrie, iar cererile diferă în funcţie de ţinuta vestimentară şi accesoriile care vor fi purtate.
„Se lucrează de dimineaţa până seara. Persoanele care doresc o schimbare trebuie să-şi facă două programări, una pentru vopsit pe parcursul lunii decembrie, iar alta în ajunul Revelionului pentru coafat”, a declarat Daciana Chiriliuc, stilist.
Prietenii, soluţia ieftină
Majoritatea celor care apelează la mâna şi exeperienţa unui hairstylist sunt cliente fidele ale saloanelor de coafat. În astfel de locuri, rar întâlneşti persoane care să nu fi trecut cel puţin o dată pragul unui salon de înfrumuseţare.
„Chiar şi o parte din clientele fidele au renunţat să se mai aranjeze la coafor. Se rezumă la cunoştinţe sau prieteni care se pricep să le aranjeze, gratis, părul sau pur şi simplu renunţă la acest aspect”, a adăugat Lorena, o altă coafeză din reşedinţa de judeţ. Totul are la bază economia şi reducerea cheltuielilor acolo unde se poate, chiar şi atunci când vine vorba de frumuseţe.
Dacă unele femei se gândesc de două ori înainte de a merge la coafor, bărbaţii nici nu mai iau în calcul frizeriile. Mulţi preferă să se tundă acasă. „Pe mine mă tunde soţia. Am cumpărat o maşină specială dintr-un supermarket şi nu trebuie să mai scot bani din buzunar de fiecare dată când îmi creşte părul”, a spus Andrei Mihai, un tânăr de 25 de ani.
Lungimea părului stabileşte preţul
Preţurile saloanelor de coafat din Deva depind de serviciile solicitate. De exemplu, pentru o simplă spălare a părului, fără balsam, trebuie să scoateţi din buzunar doi lei – asta în cazul unui păr scurt. Dacă aveţi o podoabă c