Peste 40 de studenţi, cei mai studioşi tineri din capitala Banatului, au fost premiaţi pentru performanţele obţinute în facultate. Cei 42 de protagonişti ai galei „Studentul eminent” sunt cei mai buni dintre cei buni, spuma uiversităţilor timişorene.
Exemplul lor dezvăluie secretul reuşitei în viaţă. „Mulţi sunt înzestraţi genetic cu haruri care îi diferenţiază de colegii lor, dar aceste calităţi nu îşi găsesc împlinirea decât prin muncă asiduă”, a declarat Vladimir Ioan Creţu, preşedintele Asociaţiei „Orizonturi Universitare”.
Studentul eminent nu pune punct învăţării la capătul orelor de studiu, el aplică ce a învăţat, spun chiar cei premiaţi. „Cel mai important este să aplici teoria”, a explicat Dragoş Dan Titus, unul dintre cei 40 de studenţi premiaţi. „Secretul constă în muncă. Multă muncă şi perseverenţă”, a spus cu mândrie Loredana Ghiroghioni, desemnată cel mai bun student din Timişoara.
Ambiţia şi caracterul trec proba timpului
Universităţile au suferit în ultimii ani schimbări serioase care nu au modificat scheletul pe care se construieşte performanţa: ambiţia şi caracterul. „La temelia oricărei performanţe, stă valoarea umană”, a mai spus Vladimir Ioan Creţu. Acesta a mai adăugat că ambiţia şi dorinţa de a face performanţă sunt cele care transformă un tânăr mediocru într-un student de elită.
Afacerile de succes se fac cu elite
Tinerii care demonstrează din facultate că pot face performanţă sunt o adevărată avere pentru companii. „Afacerile devin de succes doar dacă resursele umane implicate sunt profesioniste şi înclinate către performanţă”, a spus Georgică Cornu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Timişoara. Cornu a mai spus că mulţi dintre studenţii eminenţi timişoreni au făcut practică prin intermediul Camerei de Comerţ şi au ajuns astfel să lucreze pentru companiile multinaţionale din