Oficiali din MS au decis să unifice Ambulanţa Ilfov cu cea din Capitală, fără a face concedieri. Măsuri similare s-ar putea lua şi în alte zone. Sursa: Răzvan Vălcăneanțu
Serviciile de ambulanţă din Bucureşti şi Ilfov au fost unificate, prin hotărâre de guvern şi vor funcţiona împreună, având un singur centru de comandă şi două surse de finanţare - Casa de Asigurări a Municipiului Bucureşti şi Casa de Asigurări Ilfov, a anunţat ieri secretarul de stat Raed Arafat, de la Ministerul Sănătăţii.
Aceasta este singura comasare vizată în acest an. „Dacă măsura se va dovedi foarte eficientă ne vom gândi şi la alte zone din ţară”, a precizat secretarul de stat.
Până în 2014, Salvările vor ajunge la solicitări în 8 minute
Potrivit MS, măsura nu ţine de criza economică, ci urmăreşte doar o mai bună organizare a serviciilor. „Nu vor fi concedieri, nu vor fi desfiinţate substaţii, nu vor fi reduse salariile”, a declarat el. Ilfovul era o zonă în interiorul căreia ambulanţele circulau greu şi erau puse deseori în situaţia de a străbate oraşul de la un capăt la celălalt. „Se va putea interveni mult mai rapid la urgenţele din ambele zone administrative”, a spus Arafat.
Din cazua proastei coordonări, la Ambulanţa Ilfov existau întârzieri de zeci de minute, la urgenţe. În plus, mai mulţi doctori vor putea merge la in tervenţii. Ambulanţa Ilfov lucra doar cu 16 medici, în timp ce Ambulanţa Bucureşti lucrează cu aproape 100 de medici. Totodată, dispeceratul Ilfov funcţiona prost, în timp ce în Bucureşti sistemul este mult mai bine informatizat.
Secretarul de stat a amintit că Serviciul de Ambulanţa a mai funcţionat astfel, cu 12 ani în urmă. „După separarea celor două servicii în 1998, au apărut probleme operaţionale. Ambulanţele din Ilfov nu puteau intra în Bucureşti, atunci când erau mai aproape de adresa de