Artista Filarmonicii din Arad a avut ocazia să concerteze alături de nume mari ale muzicii, printre care soprana Montserrat Caballe.
PROFIL
Născută. 28 iulie 1962
Educaţie. Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj
Experienţă. De 21 de ani activează în cadrul Filarmonicii de Stat Arad
Familie. Căsătorită
Despre Bernadette Sara, harpista orchestrei simfonice a Filarmonicii de Stat Arad, se pot spune multe. E destul să o vezi o singură dată pe scenă, alături de instrumentul pe care îl mânuieşte cu atâta drag, şi sigur te vei lăsa purtat pe valurile harpei.
Deşi pentru mulţi dintre noi harpa e un instrument pe cât de necunoscut, pe atât de misterios, fiind considerat „instrumentul zeilor” în mitologia greacă, pentru Bernadette, harpa reprezintă cel mai frumos instrument prin care-şi poate manifesta sentimentele atunci când este pe scenă.
Publicul, cel mai sigur instrument de măsură
„Când am făcut pentru prima oară cunoştinţă cu harpa, a fost ceva divin. Pot spune chiar că am fost marcată de acel moment. Se întâmpla cu zeci de ani în urmă, când la examenul de admitere profesorii din comisie mi-au sugerat să învăţ să cânt la harpă”, mărturiseşte Bernadette.
Bernadette Sara vede în public cel mai sincer şi just instrument de măsură pentru calitatea unui spectacol. „Publicul este aparatul de măsură al calităţii a ceea ce tu ca artist transmiţi. Dacă se realizează conexiunea între public şi noi, atunci tot efortul şi sacrificiul pe care-l facem îşi merită osteneala”, povesteşte harpista. De-a lungul timpului, a avut ocazia să-i acompanieze pe doi dintre marii artişti ai artei lirice mondiale: tenorul Franco Corelli şi soprana Montserrat Caballe.
„Unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa mea ca artist a fost atunci când marea soprană Montserrat Caballe mi-a înmânat toate florile pe care le prim