Cereale pe care copiii le mananca la micul dejun sunt mai putin sanatoase decat cele pentru adulti. Mai bogate in zahar si in sodiu decat alte cereale, aceste produse pentru copiii contin prea putina fibra si proteine.
Daca de multe ori parintii incurajeaza copiii sa manance cereale la micul dejun, adultii trebuie sa se gandeasca insa la calitatea nutritionala a produselor oferite.
Cercetatorii de la Universitatea Yale au analizat 161 marci de cereale, aproape jumatate (46%) din cele pe care le mananca cei mici. Dintre acestea, 66% nu se incadreaza in standardele nutritionale.
Pentru ca cerealele nu sunt cea mai buna alegere, Femme Actuelle va raspunde la cateva intrebari legate de ce inseamna sa-i oferi un mic dejun sanatos copilului tau.
Micul dejun ar trebui sa fie o masa reala
Prima masa a zilei vine dupa o perioada de nemancare de 10-13 ore. In timpul noptii, organismul arde aproximativ 600 de calorii, iar organismul are nevoie sa recupereze caloriile pierdute.
Fara mic dejun, consumul de grasimi din alte mese ale zilei este mai mare decat in mod normal. Acest comportament poate duce in final la crestere in greutate.
Micul dejun ii ajuta pe copii sa invete mai bine
Micul dejun influenteaza performantele cognitive si capacitatea de invatare. Acestea sunt diminuate, din cauza absentei sau insuficientei unui mic dejun nesanatos. Micul dejun este o masa esentiala atat pentru corp cat si pentru minte.
Cheia pentru o masa echilibrata
In mod normal, micul dejun ar trebui sa includa cel putin trei elemente care apartin urmatoarelor categorii:
- Produse lactate
- Produse cerealiere (paine, paine prajita, fara cereale industriale)
- O bautura fierbinte sau rece
- Fructe proaspete sau suc proaspat de fructe.
Micul dejun o