Unitatea de învăţământ din Potoci riscă să se închidă anul viitor fiindcă unul dintre copii va învăţa la Bicaz. Pentru că sunt atât de puţini elevi, orele se ţin în cancelarie, pentru a nu se mai face foc în altă încăpere. Una dintre fostele săli de clasă a devenit muzeu etnografic, iar cealaltă este magazie.
La Şcoala Potoci serbarea pentru Moş Crăciun ţinută vineri, înainte de vacanţa de Crăciun, s-a dorit una deosebită fiindcă este posibil să fie ultima. Aici mai învaţă doar cinci elevi. Educatoarea lucrează cu un copil în clasa a II-a, trei în clasa a III-a şi unul în clasa a IV-a.
Şcoala riscă să se închidă de anul viitor pentru că elevul din clasa a IV-a va merge să înveţe la Bicaz. Cu o vechim de de 20 de ani la această şcoală, învăţătoarea Elena Mocanu s-a străduit să cuprindă în serbarea celor mici toate tradiţiile sfârşitului de an, ale Crăciunului şi Anului Nou.
Copiii au jucat teatru şi au cântat colinde
Elevii şi-au început programul artistic recitând versuri, după care au arătat că pot fi buni actori şi au pus în scenă „Greierele şi furnica“ şi „Ciuboţelele ogarului“.
În partea a doua, au venit cu Steaua, au făcut jocurile Caprei, al Ursului, au urat cu Pluguşorul şi, la final, au venit cu Sorcova. Cei cinci copii i-au avut ca spectatori pe părinţi, fraţi şi bunici. „A fost pentru copii un efort foarte mare, dar se vede treaba că avem copii isteţi şi o învăţătoare răzbătătoare“, a spus Elena Buruiană, una dintre spectatoare, bunică a doi dintre copii.
Serbarea, ţinută la muzeu
Elevii au ţinut serbarea în punctul muzeal al şcolii, iar fundalul reprezentat de costumele populare de pe pereţi s-a potrivit perfect cu momentul pregătit de prichindei. Programul a durat mai mult de o oră, dar efortul a fost apreciat de asistenţă. Satul Potoci depinde administrativ de oraşul Bicaz şi e