Dacă nu se va găsi o soluţie de conservare a autovehiculelor, comisarii Gărzii Financiare Argeş sunt buni de plată. Garda Financiară este obligată să conserve, până la pronunţarea hotărârilor definitive şi irevocabile în instanţă, bunurile confiscate. În acest an, valoarea lor se ridică la 678.000 de lei.
Garda Financiară din Argeş a confiscat, în acest an, 82 de tone de zahăr şi 20 de tone de alcool etilic rafinat care nu aveau documente de provenineţă legale. Odată cu acestea au fost reţinute şi cele 11 autovehicule folosite de contravenienţi pentru transport.
Bunurile sunt depozitate, de câteva luni, în două hangare situate în incinta SC Vinalcool Argeş. Legislaţia îi obligă pe cei de la Garda Financiară să conserve în condiţii optime toate obiectele confiscate până la terminarea proceselor cu cei care sunt acuzaţi că au încălcat legea. Din păcate spaţiul de depozitare folosit nu e tocmai optim. „Săptămânal, merg la depozit şi dau cu pumnii în sacii cu zahăr ca să vad dacă s-au întărit. Dacă vreun contravenient câştigă procesul aflat pe rol, trebuie să-i restituim bunurile confiscate aşa cum le-am preluat“, precizează Valeriu Mincă, comisar-şef la Garda Financiară Argeş.
Depozitarea nu-i costă, deocamdată, nimic pe cei de la Finanţe, însă de anul viitor, pentru folosirea celor două hale ale Vinalcool se va plăti o chirie anuală de 11.400 de lei, spun repezentanţii Finanţelor Publice Argeş.
Îngheaţă maşinile
Şi maşinile de transport confiscate reprezintă un motiv de stres permanent pentru comisarii de la Gardă. Cinci autoutilitare Ford, patru Dacii Logan noi, o dubiţă Mercedes şi un C Classe au fost confiscate pentru că au fost folosite la transporturi ilicite de alcool etilic rafinat. Până în urmă cu o lună au fost parcate în garajul de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş. Acum, în plină iarnă, s