Tânăra s-a implicat în voluntariat încă de la 14 ani. Eleva care doreşte să ajungă în Africa a fost desemnată cel mai activ voluntar al anului 2009.
PROFIL
Născută. 1 mai 1992, Oradea
Studii. Elevă în clasa a XI-a la Liceul Greco Catolic
Familie. Un frate, Paul
Cristina şi-a descoperit dorinţa de a-i ajuta pe ceilalţi la vârsta de 14 ani. La început a fost fascinată de documentarele TV. Apoi a dat frâu liber imboldului pe care îl simţea ori de câte ori urmărea activităţile voluntarilor şi s-a înscris în organizaţia Caritas Eparhial. Din acel moment, viaţa ei s-a împărţit constant între şcoală şi campaniile umanitare.
„Prima campanie la care am participat a fost o acţiune menită să ajute o casă de bătrâni. Încercam, alături de colegii mei, să-i convingem pe trecători să doneze 2 la sută din profit pentru o cauză nobilă. Eram dornică să ajut şi bucuroasă că pot cunoaşte atâţia oameni noi. Parcă mi se deschisese un alt orizont”, a povestit Cristina.
Voluntarul clovn
De atunci, proiectele s-au ţinut lanţ. De la pregătirea pachetelor pentru nevoiaşi, la colectarea alimentelor sau banilor pentru rechizite şcolare, până la acţiuni stradale de conştientizare a oamenilor. Adevărata cale de a oferi ajutor a descoperit-o însă odată ce a învăţat din trucurile clovnilor. Deghizată în clovnul Floricel, Cristina a reuşit să aducă speranţă şi bucurie în sufletele copiilor. „De două ori pe săptămână mergem la Spitalul pentru Copii. Ne jucăm cu ei, îi învăţăm să modeleze baloane, îi încurajăm şi, prin terapia râsului, îi facem să uite de suferinţă”, a spus tânăra. Un caz care a marcat-o a fost în perioada în care clovnii vizitau şi copiii care suferă de boli incurabile. „Am cunoscut un băieţel bolnav de leucemie. Era doar în clasa a II-a. Se bucura atât de tare că cineva se joacă cu el, încât am luat decizia să-l vizitez c