PD-L si-a asigurat la finele saptamanii sustinerea independentilor din Parlament pentru formarea guvernului, UDMR este cu ambele picioare in tabara democrat-liberalilor, in vreme ce deputatii minoritatilor vor decide astazi in mod formal sa sustina guvernarea.
In asteptarea unei decizii de astazi a liberalilor (de a intra sau nu la guvernare), avem aproape format un guvern minoritar care mai are nevoie de doar doua voturi pentru a fi validat de Parlament. Cine sa conduca insa acest guvern?
Liderii PD-L vehiculeaza numele presedintelui formatiunii, Emil Boc, ca fiind cel mai potrivit pentru a forma guvernul de dreapta la care i-au invitat pe membrii UDMR si pe liberali, desi acesta s-a confruntat cu un esec major, fiind demis de Parlament in octombrie, in urma cu exact doua luni de zile.
Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a spus ieri ca Boc este solutia optima pentru functia de prim-ministru, fiind o garantie pentru continuarea reformelor incepute, dar si pentru continuarea acordului cu FMI, la doua zile dupa ce Ioan Oltean, un alt vicepresedinte al partidului, l-a nominalizat.
Numai ca exista in procedura parlamentara o alta nominalizare deja inscrisa, este vorba despre Liviu Negoita. Daca Boc ar reveni ca propunere, fie Negoita trebuie sa se retraga, fie propunerea trebuie retrasa de presedintele Basescu.
Lucrurile sunt complicate de amanarea declararii drept castigator a lui Traian Basescu, in urma cererii PSD catre Curtea Constitutionala de anulare a scrutinului pe motiv de frauda.
Numele lui Boc a aparut din nou in peisajul politic, dupa ce presedintele Traian Basescu a pus apa peste focul speculatiilor ca negociaza functia de premier cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu.
PNL si UDMR nu au comentat ieri posibila nominalizare a lui Boc, care conduce acum interimar Guvernul. Dupa demiterea lui Boc in octombrie, un alt