Deşi are doar 24 de ani, Rareş Andrei Goia se poate mândri cu propria afacere. Începutul nu a fost deloc unul uşor, tatonarea pieţei luându-i mai bine de un an de zile. „M-am tot gândit până în 2007 ce să fac. Am încercat mai multe soluţii şi am decis să mă folosesc de experienţa dobândită în Italia, unde am lucrat ca piadiner”, a spus Rareş Goia.
Un produs sănătos
În urma deciziei luate, pe piaţa din oraşul nostru a apărut un nou produs, care se găteşte rapid, şi totodată este şi sănătos. „Pentru cei care nu ştiu, piadina nu se consumă cu furculiţa şi cuţitul. Diferenţa dintre aceasta şi alte produse înrudite precum kebabul este dată de lipie, care este foarte plăcută la gust”, a adăugat Rareş Goia. Acesta spune că la noi în ţară piadina este adăugată în categoria produselor fast-food ceea ce nu e în totalitate corect.
„Diferenţa este făcută de faptul că nimic din ceea ce conţine piadina nu este prăjit şi nici nu conţine ulei. Lipia este făcută din aluat, pe loc, iar ingredientele sunt maioneza, caşcavalul, roşiile, şi în funcţie de preferinţă, şunca, tonul, muşchiul file, salamul unguresc ori salamul de şuncă“, a spus albaiuliamul.
Cine a spus că „aşchia nu sare departe de trunchi“ a avut dreptate în cazul lui Rareş Goia. Acesta a moştenit talentul culinar de la mama lui care este bucătăreasă. „Mama e bucătăreasă în Italia şi ea m-a dădăcit în ceea ce priveşte gătitul. Am învăţat să fac piadina în Italia şi am calificare pentru această meserie. Îmi place în bucătărie, ştiu să gătesc mai multe feluri de mâncare“, a mai spus Rareş Goia. Acesta recunoaşte că uneori mai fură din secretele culinare ale mamei sale.
A renunţat la Italia pentru Alba Iulia
Faptul că oamenii sunt foarte grăbiţi l-a inspirat pe Rareş Goia. „De obicei, la locul de muncă nu există pauze de masă, şi atunci oamenii preferă hrana care se