Pentru a nu-şi închide afacerea din cauza crizei, patronul unei spălătorii din Tg. din Vale a coborât la munca de jos şi spală maşinile împreună cu angajaţii.
Pe timp de criză, nici spălătoriile auto nu mai sunt rentabile. În Piteşti există aproximativ 20 de locuri unde îţi poţi spăla maşina, şi peste tot se resimt efectele recesiunii economice. Astfel, dacă pînă anul trecut, scoatei banii frumoşi dintr-o astfel de afacere, acum patronii spălătoriilor sutn nevoiţi să recurgă la tot felul de soluţii de avarie pentru a nu pune lacătul pe uşa unităţii.
Unii au făcut disponibilizări, alţii au redus tarifere sau au coborât la munca de jos, alături de angajaţi. Ultimă variantă a fost adoptată de patronul spălătoriei situată în curtea Morii, de pe strada Tg. Din vale. Pentru că din încasări nu mai putea acoperi nici măcar cheltuielile lunare, Claudius Popa s-a hotărât în urmăc cu o lună să îmbrace salopeta şi să muncească cot la cot cu angajaţii la spălatul maşinilor.
A fost nevoit, totodată, să renunţe la trei dintre cei şapte angajaţi cu care a pornit la drum în urmă cu un an şi jumătate.
Încasările au scăzut cu 30%
„ Altfel ar fi trebuit să închid afacerea”, spune Claudius Popa. Patronul nu se jenează deloc în ipostaza muncitorului de rând. Ba chiar se simte în largul său, pentru că este obişnuit cu munca. „ Am muncit din greu şi înainte de a-mi deschide afacerea. Nu este ruşine să munceşti. Rusions este să furi”. Patronul-angajat nu a scăpat în totalitate de grijile financiare, nici aşa, însă, chiar dacă efectele muncii de jos au început să-i afecteze sănătatea este decis să se lupte în continuare cu criza.
„ Încasările au scăzut cu 30% faţă de anul trecut, de când cu criza. Şi acum, după ce am făcut disponibilizări, vin cu bani de acasă pentru a acoperi cheltuielile lunare. Plus că sunt nopţi în care nu pot dormi de dure