Tânăra face parte din ansamblul de dansuri populare “Plaiuri Muscelene”, iar la concursuri poartă un costum unic primit de la bunica. În plus, studenta încearcă să vină şi în ajutorul sărmanilor.
Ioana privea cu admiraţie dansatorii din ansablul Grupului Şcolar Forestier Rucăr şi îşi dorea încă de mică să le calce pe urme. I-ar fi plăcut să urce pe scenă şi prin dansul popular să aducă în sufletele românilor tradiţiile din zona Muscelului.
“Pe atunci eram în clasa a şasea, prea mică, îmi spuneam eu, dar de fapt eram prea timidă şi prea puţin încrezătoare în mine. Iată că, mai tarziu, când am intrat în clasa a noua la acelasi liceu datorita doamnei profesoare de română şi coordonator al activităţilor
A reprezentat România la concursuri internaţionale
După pregătiri îndelungate timp de mai mulţi ani, Ioana a reuşit să devină pasionată din ce în ce mai mult de dansurile populare, reprezentând cu succes ţara noastră la concursuri Internaţionale de acest gen, alături de ansamblul Plaiuri Muscelene din Câmpulung. Sub îndrumarea maestrului Dumitru Trabă, în 2007 şi în 2008, talentata dansatoare a participat în Turcia la un concurs.
“M-am îndrăgostit de folclor, am învăţat să lucrez în echipă, să fac performanţă şi mai ales am învăţat că nimic nu e mai frumos decât momentul în care vezi bucuria oamenilor când le oferi un spectacol minunat de acolo de pe scenă. Deşi ne aflam de fiecare dată în competiţie cu ţări ca Turcia, Albania, Kosovo, Bulgaria, Macedonia şi multe altele, de fiecare dată era sărbătoare şi o atmosferă de prietenie în cadrul ansamblului“, spune dansatoarea.
Ioana Căţăloiu a continuat să danseze pe cântecele populare şi a participat la festivalul „Florile Dalbe”, care prezintă obiceiurile, tradiţiile, colindele şi urările de Crăciun şi Anul Nou, specifice fiecărei zone din judeţul Argeş. Nu de puţine or