S-a specializat în Oncologie pentru că astfel poate să-şi ajute semenii să lupte cu cancerul. Pentru el, niciun caz nu seamănă cu altul.
Pasionat de informatică a ales să se îndrepte către Medicină atunci când şi-a dat seama că nu-i place analiza matematică, materie obligatiorie la Informatică. După ce a absolvit cursurile Facultăţii de Medicină la Constanţa şi a făcut rezidenţiatul la Institutul Oncologic din Bucureşti a revenit acasă pentru a profesa.
„Am făcut facultate la Constanţa, un centru universitar mai mic, dar cu ambiţii mari şi pretenţii pe măsură. Pe vremea aceea eram puţini studenţi şi asistenţii puteau ocupa mai bine de noi", povesteşte dr. Cosmin Boldeanu.
Medicul spune că a ales această specializare pentru că este una de viitor.
„Satisfacţiile profesionale sunt puţine în această profesie, dar atunci când există sunt foarte intense", a precizat oncologul.
Din martie 2008 lucrează la Spitalul Judeţean Brăila la Secţia Oncologie şi spune că se simte foarte bine aici, iar colegii sunt oameni deosebiţi - „parcă aş fi de o viaţă întreagă aici".
„Rezidenţiatul l-am făcut la Bucureşti la Institutul Oncologic apoi am decis să revin la Brăila pentru că acolo concurenţa era acerbă şi neloială", a mai spus doctorul Boldeanu.
În ajutorul pacienţilor suferinzi
În evidenţele medicilor de la Oncologie sunt aproximativ 6.000 de pacienţi cu cancer. Deşi jumătate dintre cei care ajung aici sunt în stare gravă, fiecare în parte primeşte atenţia şi îndrumarea cuvenită din partea dr. Boldeanu.
„Secţia are 55 de paturi şi din punct de vedere al aprovizionării cu medicamente avem cam tot ceea ce ne trebuie. Numărul de cazuri rămâne constant anul acesta faţă de anul trecut, dar în schimb a crescut adresabilitatea pacienţilor. Oamenii se prezintă mai repede la medicul de familie atunci când au o problemă, iar aceştia îi tr