Unii manageri romani sunt "orbiti" de succesele din trecut si cred ca tot meritul este al lor, si nu al economiei aflate intr-o crestere continua in ultimii ani, este de parere Radu Manolescu, managing partner al companiei de executive search K.M. Trust & Partners.
"In anul 1995, cand au venit primii expati in Romania, majoritatea erau «aruncati« din tarile lor fie pentru ca companiile in care lucrau nu mai aveau puterea sa-i tina, fie pentru ca nu erau foarte buni si erau trimisi in tarile slab dezvoltate, cum era Romania. La acea vreme, noi nu aveam un benchmark (valoare de referinta - n. red.), iar acest lucru a dus la crearea unor modele gresite", a precizat Manolescu, prezent la un eveniment organizat de firma de training si consultant Exec-Edu, creata de scoala de afaceri Asebuss, una dintre cele mai vechi institutii de acest tip de pe piata locala.
Radu Manolescu are opt ani de experienta in executive search, iar timp de patru ani a facut recrutari si in tarile din Europa Centrala si de Est (Ungaria, Republica Ceha, Bulgaria, Polonia, Slovacia).
Absolvent al Facultatii de relatii economice la Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE), el a urmat studii de ino vatie si management al schimbarii in cadrul scolii de afaceri Insead din Franta, una dintre cele mai prestigioase scoli de business din lume.
"La inceputul anilor 2000, au inceput sa se formeze primele generatii de manageri romani aflati in top managementul companiilor locale. Managerii de astazi au reflexe relativ gresite, chiar daca nu au aceasta intentie, pentru ca modelul creat initial a fost gresit", a explicat Manolescu. El a mai precizat ca in conceptia liderilor romani angajatorii nu ar trebui sa investeasca in coaching sau in dezvoltarea abilitatilor de soft skills ale angajatilor, pentru ca afacerile lor au crescut si fara aceste investitii in trecut. @N_P