Prim-adjunctul Jandarmeriei cărăşene retrăieşte, cu ajutorul internetului, momentele Cenaclului Flacăra.
Profil
Născut. 30.03.1967, Jimbolia.
Educaţie. Facultatea de Drept, Masterat în Managementul Activităţii de Ordine Publică şi Siguranţă Naţională - Academia de Poliţie „A.I.Cuza “ Bucureşti.
Experienţă. Prim-adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin
Familie. Căsătorit, o fată, Flavia, de 20 ani.
Lucian Săndulescu nu a crezut în copilărie că va ajunge să servească patria. Fiind o fire înzestrată cu o oarecare sensibilitate, Lucian a studiat muzica. Părinţii săi l-au încurajat şi l-au impulsionat să îşi trăiască anii copilăriei în ritmuri muzicale. La 10 ani a fost înscris la Şcoala Populară de Artă. A studiat acordeonul timp de doi ani, apoi locul acestui instrument a fost luat de chitară.
„Am avut mare noroc că părinţii au înţeles dragostea mea pentru muzică şi m-au încurajat să studiez. La vârsta adolescenţei am învăţat să cânt la chitară singur, am furat de ici, de colo. În anul 1984 am participat la Cântarea României şi am luat locul I la nivelul judeţului. După ce am câştigat, sora mea mi-a făcut cadou o chitară Amarillo pe care o păstrez şi astăzi ”, spune maiorul. Şi acordeonul este păstrat, dar chitara pare a fi mai aproape de sufletul său. Chitara îi era mereu alături şi l-a ajutat să treacă un pic mai uşor peste rigorile impuse de regimul comunist.
„Îmi amintesc cu mare drag de Cenaclul Flacăra, de toate întâlnirile tinerilor din acele vremuri. Când am câte un moment de respiro mă uit pe internet la momentele anilor ’80. Retrăiesc acea atmosferă. Erau poate printre puţinele noastre clipe frumoase. Fără interdicţii”, îşi aminteşte Lucian.
A urcat, în timp, în funcţie
A renunţat la muzică deoarece a realizat că artiştii nu sunt preţuiţi.