Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut luni certificate de trezorerie cu scadenţa la şase luni în valoare de 621,5 milioane de lei, sub valoarea programată, de un miliard de lei, iar randamentul mediu s-a plasat, pentru a zecea şedinţă consecutiv, la 10% pe an. Cererea instituţiilor de credit a totalizat 1,61 miliarde lei, iar nivelul maxim al randamentului acceptat de către MFP a fost tot de 10% pe an, potrivit dealerilor. La precedenta licitaţie pentru vânzarea de certific
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut luni certificate de trezorerie cu scadenţa la şase luni în valoare de 621,5 milioane de lei, sub valoarea programată, de un miliard de lei, iar randamentul mediu s-a plasat, pentru a zecea şedinţă consecutiv, la 10% pe an.
Cererea instituţiilor de credit a totalizat 1,61 miliarde lei, iar nivelul maxim al randamentului acceptat de către MFP a fost tot de 10% pe an, potrivit dealerilor.
La precedenta licitaţie pentru vânzarea de certificate de trezorerie cu scadenţa la şase luni, din 16 noiembrie, Finanţele au vândut titluri de 265,2 milioane de lei, cu mult sub valoarea programată de 800 de milioane de lei, la un randament mediu tot de 10% pe an.
Finanţele vor să atragă în ultma lună a anului 4,8 miliarde de lei prin vânzarea de certificate de trezorerie în valoare de trei miliarde de lei şi obligaţiuni de stat de 1,8 miliarde de lei, iar următoarea licitaţie va fi organizată joi, 17 decembrie, pentru vânzarea de obligaţiuni în lei cu scadenţă la trei ani, emisiune cu o valoare de 850 de milioane lei.
Începând cu data de 19 octombrie, Ministerul Finanţelor a respins toate ofertele pentru randamente mai mari de 10%, acesta fiind costul mediu plătit de Trezorerie în ultimele opt licitaţii la care au fost adjudecate oferte. În acest interval, Finanţele au respins în două rânduri toate ofertele băncilor.
Valoarea