Firma manageriată până acum aproximativ jumătate de an de dr. Dan Căpăţână, actualul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost singura care a depus ofertă.
Totuşi, s-au depus contestaţii, astfel că o eventuală semnare a contractului va avea loc abia în ianuarie, după soluţionarea acestora. Lucrurile au încep să se mişte la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU). Au fost finalizate mai multe proiecte, iar altele au prins viaţă, într-un timp surprinzător de scurt, dacă este să comparăm cu alte „mandate" ale directorilor de până acum.
Totuşi, în cazul dr. Căpăţână a existat bănuiala, încă de la preluarea funcţiei de manager, că Synevo va avea de câştigat de pe urma acestei „mutări".
Dr. Căpăţână a respins mereu acest lucru. Contactat telefonic în urmă cu aproximativ o lună, când se bănuia că Synevo va câştiga un contract cu multe zerouri cu SCJU Constanţa, acesta declara: „Este o mare prostie. Dezmint categoric orice fel de afirmaţie de felul acesta. Eu vreau să fac lucrurile cum trebuie, transparent, de aceea au şi fost publicate anunţurile de licitaţie peste tot", declara dr. Căpăţână.
Acest lucru a şi fost făcut. Anunţul de licitaţie privind concesionarea serviciilor de laborator a fost publicat şi pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, şi în jurnalul european al licitaţiilor, cu scopul de a oferi oricărei companii de specialitate din spaţiul UE şansa să participe.
Dar, iată că singura interesată de externalizarea serviciului de laborator, contract estimat la 20 de milioane de lei pentru primii cinci ani, şi singura care, probabil, poate respecta toate criteriile impuse a fost Synevo. În consecinţă, a fost unica firmă care a depus ofertă până pe 7 decembrie, când a avut loc licitaţia.
Însă, există alte trei firme care, deşi nu au venit cu nicio ofertă, au depus totuşi contestaţii în cee