Consumatorii de pufuleţi din întreaga ţară discută pe internet despre alimentul lor preferat. Pufuleţii „Veveriţa pofticioasă", produşi în Baia Mare, fac furori printre consumatorii din toată ţara. Aceştia au ajuns să dezbată chiar şi pe forumurile de pe internet problema pufuleţilor.
Fanii pofticioşi precum veveriţa de pe ambalaj caută cu disperare locurile de unde şi-ar putea cumpăra acest aliment. „«Veveriţa pofticioasă» mi se par cei mai buni pufuleţi pe care i-am mâncat vreodată! Problema e că nu i-am găsit decât în Dobrogea la vânzare... Când ajung prin Constanţa sau Tulcea, întotdeauna mă aprovizionez cu 10-20 de pungi!", scrie „Derutatu667", un forumist din Bucureşti. „Am 42 de ani şi îmi plac foarte mult pufuleţii. Am încercat tot felul de pufuleţi, cumpăraţi de la mine din oraş (Constanţa) şi când am mers şi în alte oraşe, cei care se făceau pe acolo. Concluzia: Veveriţa pofticioasă sunt «the best»", adaugă pe acelaşi forum ady131, din Constanţa.
Un nume proaspăt
Râvnitul aliment este produsul firmei Alnize SRL, înfiinţată în 1994 de Ileana Mureşan. „Numele «Veveriţa pofticioasă» l-am stabilit în urmă cu trei ani. A prins la public. Acum, producem pufuleţii clasici, cu boia, precum şi celebri pufuleţi dulci", explică Ileana Mureşan. Firma are acum 10 angajaţi şi o reţea de distribuţie dezvoltată în toată România. „Distribuim pufuleţi în 30 de judeţe, iar vara, la mare, facem ravagii", spune Mureşan.
Calitatea pufuleţilor stă în faptul că sunt făcuţi din produs nemodificat genetic şi nu au niciun fel de colorant sau conservant. „Porumbul nemodificat genetic se cultivă pe terenuri fertile şi profunde, de la cernoziomuri până la solurile brune, şi este un mare iubitor de lumină. Nu se foloseşte decât îngrăşământ natural, nu se tratează în niciun fel, de aceea este considerat ecologic 100%", explică producătoarea „Veveri