PNL a renuntat la exclusivitatea de a propune premierul in eventualitatea in care ajunge la guvernare. Chiar daca jocurile nu sunt facute, drumul spre formarea unui guvern de dreapta (PD-L, PNL, UDMR) este deschis.
Conditiile sunt favorabile dupa ce ieri Curtea Constitutionala a respins cererea PSD de anulare a alegerilor din sase decembrie, pasul urmator fiind validarea lui Traian Basescu ca presedinte si depunerea juramantului de catre acesta.
Liberalii l-au desemnat ieri premier pe liderul PNL, Crin Antonescu, in cazul in care acest post va reveni partidului lor. Dar nu au mai conditionat guvernarea de prezenta acestuia in fruntea Guvernului, afirmand ca ar accepta si un independent in aceasta functie. Potrivit lui Antonescu, PNL va contacta toate partidele, iar aseara urma sa ia legatura cu Emil Boc, seful PD-L.
Surse din PSD spun ca Antonescu i-a dat de inteles lui Mircea Geoana ca va intra intr-o guvernare cu PD-L si UDMR. Presiunea pentru intrarea la guvernare alaturi de PD-L a venit din teritoriu, iar liderii PNL nu au mai refuzat ieri, transant,o coalitie cu PD-L, cum o facusera inainte.
Este asteptata acum decizia Curtii Constitutionale la cererea PSD de anulare a turului doi al prezidentialelor. Daca Curtea nu produce o surpriza de proportii decizand repetarea scrutinului, validarea mandatului prezidential al lui Traian Basescu si depunerea juramantului de catre acesta va reprezenta punctul de cotitura al tatonarilor politice care se vor transforma in negocieri pe un program si pe oameni.
PSD cere ancheta parlamentara pentru alegeri
PSD a continuat ieri sa sustina ca alegerile au fost fraudate si a cerut alcatuirea unei comisii speciale de ancheta a Parlamentului care sa probeze fraudele.
Pornind de aici, liderul PSD Mircea Geoana a sustinut ca cea mai potrivita formula de guvernare este aceea ce ar rezulta di