Sărbătorile se apropie cu paşi repezi şi, cel mai probabil, gospodinele intră în panică, pentru că au impresia că nu vor termina la timp pregătirile pentru masa de Crăciun. Vă prezentăm câteva sfaturi pe care să le puneţi în practică pentru a realiza o cină de Crăciun perfectă, fără bătăi de cap.
Când vine vorba de a organiza şi găzdui o reuniune de Crăciun, cu toate rudele şi toţi prietenii, unele persoane acceptă această propunere cu entuziasm, în timp ce altele sunt copleşite de un sentiment acut de nemulţumire. Există un truc pentru a trece cu bine peste o astfel de experienţă şi chiar de a vă bucura de calitatea de gazdă de Crăciun: nu vă eschivaţi de responsabilităţile ce vă revin, în schimb, planificaţi totul pas cu pas şi începeţi pregătirile cât mai devreme posibil. Când ziua cea mare va sosi, nu vă va rămâne altceva de făcut decât să puneţi la punct ultimele detalii şi să vă bucuraţi de sărbătoare.
Munca pe care va trebui să o depuneţi va depinde, în primul rând, de numărul de invitaţi pe care îi veţi avea la petrecere. Pentru ca lucrurile să se desfăşoare fără probleme, este recomandat să aveţi între şase şi opt invitaţi. Numai că de Crăciun este posibil ca numărul oaspeţilor să fie mai mare, pentru că este vorba de o sărbătoare care se petrece în familie. Oricât de mulţi (sau de puţini) invitaţi aţi avea, iată sfaturile de planificare de care trebuie să ţineţi seama pentru a rezista situaţiei cu calm şi eleganţă.
1. Stabiliţi meniul cât mai din timp posibil. Nu încercaţi să vă surprindeţi invitaţii cu o reţetă nouă şi sofisticată, decât dacă ştiţi că veţi avea timp să faceţi câteva „repetiţii“ înainte de cina festivă.
2. Dacă nu vă hotărâţi asupra meniului sau consideraţi că nu este tocmai potrivit ceea ce aţi ales dumneavoastră, vă puteţi inspira din reviste de specialitate sau chiar puteţi naviga pe internet, în că